Annette Preisler


"Det myldrer med dyr på kopper, krus og kander. Høns, får, gæs og grise kravler op og ned ad lertøjet sammen med søheste, rejer og giraffer. En mark af karse bevogtet af gæs eller en mintgrøn rakukop formet til hånden på en, du holder af. Der er masser at vælge imellem, hvis man er på jagt efter en unik og personlig gave i alle prisklasser."
Sådan beskrev journalist Maria Larsen min keramik i 2016.

Efter endt uddannelse på Kolding Kunsthåndværkerskole har jeg fordybet mig i lertøj og raku. Her kan man ved de relativt lave temperaturer få en bred og varm farveskala frem. Jeg arbejder meget med begitninger, oxyder og steins i mit dekorationsarbejde, som giver uendelige muligheder for farvesammensætninger i flere lag. Dette er gammelkendte teknikker, men jeg tilføjer dem mit eget udtryk.

Inspirationen får jeg fra naturen og dens smukke og pudsige skabninger samt min barndom på Fyn, hvor jeg voksede op i et højskolemiljø med hund og katte, høns, heste, geder, køer og får.

Efter 12 år dejlige år på Samsø bor og arbejder jeg nu i Aarhus.

Jeg håber mine ting rammer andre i hjertet, i smilehullet eller de steder, hvor gode minder bor. Min mål er, at hverdagen skal møde os med smukke og unikke ting, gerne med et humoristisk tvist.

Jeg glæder mig til at være med i Odder på Kunstmarked d. 11. august 2018!
 

Keramik