Kunsthåndværkermarkedet i Odder

Under hvide markedsparasoller på Banegårdspladsen i Odder bliver der hvert år den anden lørdag i august afholdt et kunsthåndværkermarked. 

De enkelte kunstnere er selv til stede på markedet med hver deres bod. Og der er mange forskellige slags kunsthåndværk repræsenteret: Keramik, glas, tekstil, billedkunst, blandform, træarbejder, smykker m.v.
 
 
Også café og levende musik
Der vil være en café på pladsen, hvor der kan købes kaffe, te og kage m.v. Og der er naturligvis borde og stole omkring cafeen, så der er mulighed for at sidde og slappe af i en god atmosfære.
 
Levende musik er også repræsenteret på Kunsthåndværkermarkedet. De skiftende dygtige musikere er med til at opbygge en god stemning på pladsen. 
 
 
Initiativtagerne
Initiativtagerne til kunsthåndværkermarked er Lene Skau "Skau glas" og Dorthe Bent "Glaskunst". Lene Skau er for nogle år siden trådt ud og Keramiker Birthe Rågård er nu sammen med Dorthe Bent de bærende kræfter bag arrangementet. 
 
Initiativtagerne har ladet sig inspirere af kunsthåndværkermarkedet på Vor Frue Plads i København. Bl.a. bruges hvide parasoller til at skabe en æstetisk oplevelse og helhed. Og den del af Banegårdspladsen i Odder, som er ud for det tidligere turistkontor, er velegnet til formålet. Det er en smuk og synlig plads med liv omkring.  
 
Kunsthåndværkermarkedet har nu etableret sig som en fast tradition i Odder den anden lørdag i august hvert år. I 2019 er det 13. år i træk. 
 
Hvis du har kommentarer, gode ideer eller andet, som du mener kan være med til at gøre det årlige Kunsthåndværkermarked i Odder endnu bedre, hører vi meget gerne fra dig - se kontaktinformation.