Gertrud Berg

En livslang kærlighed ...

En kærlighed til lertøj, både lavt- og hårdtbrændt, som for mig rummer en stor spændvidde af mange forskellige udtryksmuligheder.

Med en både håndværksmæssig og kunstnerisk solid uddannelse på Århus Kunstakademi hos Kim Holm som fundament har jeg siden 1983 haft eget keramikværksted og butik i Nørre Vissing.

Her er mit "rige". Her er ro og plads til fordybelse, til suppleringen af mine mange små serier, til bestillinger og ikke mindst til leg og eksperimenteren og udvikling af nye idéer.
Her har jeg i snart 35 år været aktiv i fremstillingen af funktionelt brugskeramik og unika. Jeg har et stort udvalg af spændende krus, dejlige dejfade, smukke hængeurtepotter til ude og inde, unikke vaser og fade og meget, meget mere. 
Min keramik kendetegnes ved en stor variation i både formsprog, farvevalg og design i konstant udvikling. 

Ved siden af min daglige produktion og kurser under AOF og privat elsker jeg at udforske og udfordre mit materiale og redskabernes muligheder og de aftryk som mine fingre kan efterlade på leret. Det er spændende at bryde den runde form med optrukne riller, buler, bølger, kanter m.m. Især i mit hårdtbrændte lertøj elsker jeg at fremstille mine ting med et levende og utraditionelt udtryk, og dette bærer min keramik mere og mere præg af.

Jeg har som regel åben dagligt og glæder mig til at byde velkommen i mit mangfoldige "keramikunivers"!

Hånddrejet lertøj med sjæl og personlighed.
 

Keramik